Žena v domácnosti aneb správná hospodyňka

Rozhodla jsem se na sobě zapracovat! Nemyslím tím, že začnu chodit do posilovny a budu tvarovat všechny ty bicepsy a tricepsy a další „psy“. Nene, já se totiž naučím pořádně vařit!

Každá správná hospodyňka by měla umět vařit, nebudeme si nalhávat, že tomu tak není. Láska prochází žaludkem (no moment, v tom případě.. Začínám si myslet, že na mém téměř pětiletém vztahu s jedním chlapem není něco v pořádku)! A proto jsem se rozhodla, že než se vdám (ne, že by si mě teda hned teď chtěl někdo vzít, jo, ale kdyby náhodou), budu výborně umět..

1. svíčkovou s domácím kynutým knedlem- samozřejmě NIKDY by neměl chybět terčík z citrónu, šlehačky a brusinek (ach),

2. gulášek s čerstvou cibulkou a těstovinami (vrtulky, vrtulky!!)- samozřejmě že gulášek uvařím alespoň dva dny před plánovaným servírováním. Musí se pořádně odležet a potom je dokonalý!

3. knedlo, zelo, maso- ačkoli tenhle oběd dvakrát nemiluji, na slavnostní rodinné neděle se to bude ode mě nejspíš očekávat. A jednou chci být vzorná manželka, matka, dcera, snacha a kdoví co všechno ještě, no ne?

4. kynuté buchty s mákem, tvarohem a povidly- pro případ, že by jeden ze synů chtěl vyrazit do světa a já jako vzorná matka (viz předchozí bod) bych ho neposlala s prázdnou, žejo!

To by pro začátek a jako motivace mohlo úplně stačit! A pro úplný začátek bych se mohla přestat řezat při krájení cibule do prstů.. Jo jo, to zní jako plán. Určitě se nad tím zamyslím!

P. S.: Kávu, čaj, pár druhů polévek, krupicovou kaši, výbornou bramborovou kaši, cokoli zapečeného nebo smaženého, kuře, králíka nebo rybu vám samozřejmě uvařím/ usmažím/ upeču už teď. Ale chci se pomalu zdokonalovat, chápete. Dostat se na vyšší level! 


A jaké je vaše kulinářské umění?


Komentáře

  1. Doufám, že až budeš zkoušet ty buchty, tak mě použiješ jako testovací subjekt! Hlavně u tvarohových tedy.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky