Vajíčková pomazánka
Vzhledem k tomu, že jsou Velikonoce, tak bych se s vámi chtěla podělit o recept na pomazánku, kterou doma děláme nejen v tuto dobu, ale vlastně kdykoli v průběhu roku, protože je prostě luxusní a poměrně snadná, tudíž je to dobrá volba, když je na něco chuť, v lednici máme pouze základní věci a nechce se nám vyvářet nic složitého.
V pátek jsem šla na oslavu kamarádčiných narozenin a abych také něco donesla, připravila jsem vajíčkovou a hermelínovou pomazánku. Očekávala jsem, že větší nadšení sklidí hermelínová, neboť hermelín kamarádka zbožňuje. Ale překvapivě všichni vychvalovali tuto vajíčkovou a kamarádka ji dokonce označila jako "lepší než ta, co kupujeme v Tescu". Těžko říct, jak velká pochvala to je, pomazánky moc nekupuju, ale údajně ta v tescu je taky dobrá, tak snad to mohu brát jako pochvalu. No a zajímá vás recept? Tak jdeme na to.
Množství doporučuju klidně i dvojnásobné, nikdy se neztratí.
Budete potřebovat:
- 6 vajec vařených natvrdo
- asi 2 kyselé okurku
- malou bílou cibuli
- majonézu
- plnotučnou hořčici
- sůl
- pepř
- pažitku dovnitř nebo nahoru na ozdobu
Vajíčka oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Okurky také nastrouháme a přidáme k vajíčkům. Množství záleží na vás přidávejte podle chuti. Já dávám tak ty dvě větší okurky. Cibuli také strouhám, ale můžete ji i nadrobno nasekat. Mně chuť syrové cibule vadí, proto tam nedávám kousky, do kterých se dá kousnout. Přidejte tak dvě lžíce majonézy a promíchejte. Poté přidávejte majonézu dokud nedosáhnete požadované konzistence. Přidejte hořčici (já dávám asi 2 lžičky), osolte, opepřete a ochutnejte. Uleželá pomazánka chutná ještě lépe, ale je těžké odolat. Po uležení se ale sůl rozloží a pomazánka bude méně slaná než v den, kdy se dělala, tak pokud více solíte, tak na to myslete. Poté dovnitř můžete přidat pažitku, já ji ale dávám až na ozdobu a nebo vůbec.
Nejlépe chutná s bílým pečivem - rohlík nebo francouzská bageta - mmmm... <3
No a je hotovo. Bohužel pro vás tentokrát nemám ani fotku, snědli jsme to tak rychle, že jsem ani nestihla vytáhnout mobil. To mluví za vše, nemyslíte? :)
V pátek jsem šla na oslavu kamarádčiných narozenin a abych také něco donesla, připravila jsem vajíčkovou a hermelínovou pomazánku. Očekávala jsem, že větší nadšení sklidí hermelínová, neboť hermelín kamarádka zbožňuje. Ale překvapivě všichni vychvalovali tuto vajíčkovou a kamarádka ji dokonce označila jako "lepší než ta, co kupujeme v Tescu". Těžko říct, jak velká pochvala to je, pomazánky moc nekupuju, ale údajně ta v tescu je taky dobrá, tak snad to mohu brát jako pochvalu. No a zajímá vás recept? Tak jdeme na to.
Množství doporučuju klidně i dvojnásobné, nikdy se neztratí.
Budete potřebovat:
- 6 vajec vařených natvrdo
- asi 2 kyselé okurku
- malou bílou cibuli
- majonézu
- plnotučnou hořčici
- sůl
- pepř
- pažitku dovnitř nebo nahoru na ozdobu
Vajíčka oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Okurky také nastrouháme a přidáme k vajíčkům. Množství záleží na vás přidávejte podle chuti. Já dávám tak ty dvě větší okurky. Cibuli také strouhám, ale můžete ji i nadrobno nasekat. Mně chuť syrové cibule vadí, proto tam nedávám kousky, do kterých se dá kousnout. Přidejte tak dvě lžíce majonézy a promíchejte. Poté přidávejte majonézu dokud nedosáhnete požadované konzistence. Přidejte hořčici (já dávám asi 2 lžičky), osolte, opepřete a ochutnejte. Uleželá pomazánka chutná ještě lépe, ale je těžké odolat. Po uležení se ale sůl rozloží a pomazánka bude méně slaná než v den, kdy se dělala, tak pokud více solíte, tak na to myslete. Poté dovnitř můžete přidat pažitku, já ji ale dávám až na ozdobu a nebo vůbec.
Nejlépe chutná s bílým pečivem - rohlík nebo francouzská bageta - mmmm... <3
No a je hotovo. Bohužel pro vás tentokrát nemám ani fotku, snědli jsme to tak rychle, že jsem ani nestihla vytáhnout mobil. To mluví za vše, nemyslíte? :)
Komentáře
Okomentovat